Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe kook je konijnenvlees?

Hoe kook je konijnenvlees?

G. ValchevaG. Valcheva
Beginner
7
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoe kook je konijnenvlees?

Konijnenvlees is niet alleen lekker, maar ook gezond en vetarm. Het wordt meestal geroosterd, verwerkt tot een stoofpot of gestoofd in een guvec om het vlees mals en sappig te houden. Laat het afgekoelde konijn voor het koken op kamertemperatuur komen en houd er rekening mee dat het mager vlees is, dat wil zeggen dat je moet oppassen dat het niet uitdroogt.

Jonge konijnen zijn goed om te braden, terwijl oudere konijnen langzaam moeten worden gekookt. Als je de kans hebt, sla dan de lever, het hart en de nieren van het konijn in - deze smakelijke slachtafvallen zijn heerlijk licht gebakken en geserveerd als aperitief of in een warme salade.

Slowcooking is ideaal als het konijnenvlees taaier is om het sappig van smaak te maken. Een optie is om stoofpot met konijn, guvec, ragout en terrines te koken - u zult er geen spijt van krijgen. Ook als het een jong koning is, kan het magere vlees van het konijn taai worden, dus voor een beter resultaat, kook het gedurende een lange tijd op laag vuur en dip het konijn in de saus.

Het is aan te raden om het konijn af te laten koelen in het stoofvocht. Konijn kan worden gekookt op een lage temperatuur van ongeveer 150°C, ondergedompeld in olie of eendenvet.

Het koken van konijnenvlees lijkt in sommige opzichten op kip. Bak het ongeveer 20 minuten op matig vuur tot de interne temperatuur 71°C bereikt. Idealiter kook je alleen de magere, malse delen van het konijn snel, zoals konijnfilet - andere stukken zijn beter om in een pan te braden of te stoven.

Hoe lang het konijn gebraden wordt, hangt af van het gewricht, maar door het lage vetgehalte hoeft het vlees niet lang te garen. Veel recepten vragen om snel aanbraden of bakken in de pan voordat ze in een verwarmde oven worden geplaatst om ze volledig te braden.

Laat het vlees altijd goed rusten alvorens het te serveren om zo veel mogelijk sappen te behouden.

Bekijk voor meer heerlijke ideeën met konijn onze suggesties voor:

- konijn uit de oven;

- konijn met aardappelen;

- konijn met rijst.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen