Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe verdik je jam met gelatine?

Hoe verdik je jam met gelatine?

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters

Tegenwoordig is gelatine een van de meest gebruikte producten in de keuken, vooral in zoetwaren. Het wordt gebruikt voor het verdikken van verschillende soorten voedsel: jam, yoghurt, voor het maken van gelei snoepjes en vele andere.

Vaak moet zelfgemaakte jam volgens het recept worden ingedikt met gelatine.

Er zijn twee meest gebruikte manieren om jam te verdikken met gelatine.

Bij de eerste optie kun je, terwijl de jam nog warm is, de gelatine oplossen in een kommetje met een beetje lauw water. Terwijl de opgeloste gelatine nog vloeibaar is, giet je deze langzaam onder voortdurend roeren bij de jam. Roer constant zodat het kan indikken.

De tweede optie is om te wachten tot de jam is afgekoeld. Los in een kopje de gelatine op met 1 eetlepel water. Giet in een grote kom 1 kopje water en verwarm het op het fornuis. Doe het kopje gelatine erin en smelt het in een waterbad.

Giet vervolgens het mengsel in de jam en roer constant om de jam in gelei te veranderen.

Gelatine is interessant om te gebruiken omdat het een vleugje frisheid en afwisseling in ons dagelijks leven en onze menu's brengt en omdat het soms goed is om ons dieet te diversifiëren.

Gebruik je fantasie en verras je dierbaren met een geweldige geleitaart en vergeet niet onze beroemde kersengelei jam te proberen, waarvan we zeker weten dat je er verliefd op zult worden.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen