Bonapeti.nl»Adviezen»Wanneer kan een baby vis eten?

Wanneer kan een baby vis eten?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Beginner
1795
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Wanneer kan een baby vis eten?

Zoals we weten is vis een van de belangrijkste producten die we minstens één keer per week moeten eten. Het bevat eiwitten die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, essentiële aminozuren, vitamines, mineralen en vetzuren zoals omega-3. Vanwege al deze stoffen die erin zitten, is het een van de verplichte voedingsmiddelen die in kindermenu's en babyvoeding aanwezig moet zijn. Het wordt aanbevolen om vis aan een baby te geven rond de 10e maand, 2-3 maanden nadat u het babyvlees voor de eerste keer heeft gegeven. Dit kan eerder gebeuren, afhankelijk van wanneer u bent begonnen met het voeden van de baby.

- Zoals bij elke voeding en bij andere soorten voedsel moet er voorzichtig worden omgegaan met vissen voor baby's. Het is goed om langzaam vis aan de baby te geven om het risico op huiduitslag, braken, diarree en zwelling te voorkomen.

- Als de vis lekker is en goed wordt geaccepteerd door het kind, moet u de hoeveelheid vis elke dag verhogen tot een hele portie is bereikt, die niet meer dan 50-60 gram mag zijn als het kind 6-7 maanden oud is. een jaar. Voor kinderen van 1-1.5 jaar oud moet de portie 70-80 gram zijn, en voor kinderen van 3 en 6 jaar oud moet de hoeveelheid 120 tot 140 gram zijn;

- Je moet weten dat vis een behoorlijk sterk allergeen is, daarom raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om met dergelijke voedingsmiddelen te beginnen terwijl de baby nog borstvoeding geeft. Als iemand in uw gezin een allergie heeft of een voorgeschiedenis heeft van allergie voor vis, moet u beginnen met het geven van vis aan uw kind wanneer het 1 jaar oud wordt.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen