Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe lang gaat aangepaste melk mee?

Hoe lang gaat aangepaste melk mee?

EvgeniaEvgenia
Beginner
1648
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe lang gaat aangepaste melk mee?

Aangepaste melk is melkpoeder dat is gemaakt volgens een formule die het zo dicht mogelijk bij de moedermelk van de moeder brengt, wat belangrijk is voor het opbouwen van de immuniteit van de baby.

Het heeft een aantal voordelen: het is in de winkel verkrijgbaar en relatief snel klaar voor consumptie, maar qua voedingswaarde kan het helaas de moedermelk niet vervangen. Aan de andere kant is het calorierijker en kan de baby sneller aankomen en kan het moeilijker verteerbaar zijn.

Hoe lang kan de bereide aangepaste melkformule voor de baby worden gebruikt als deze op kamertemperatuur wordt bewaard?

Eenmaal bereid is de fles aangepaste melk maximaal een uur of twee goed en veilig bij kamertemperatuur. Zodra ouders hun baby gaan voeden, moeten ze van plan zijn de fles binnen een uur of twee te gebruiken.

Het is niet wenselijk om de formule opnieuw te verwarmen zodra deze is voorbereid voor consumptie. Dit zijn de aanbevelingen van de artsen.

Schadelijke bacteriën kunnen in de fles groeien (als deze na een gedeeltelijke voeding langere tijd blijft staan) en leiden tot een eetstoornis.

Vanwege de jonge leeftijd en het ontbreken van een volledig ontwikkeld immuunsysteem kunnen de gevolgen ernstig zijn voor de baby.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen