Bonapeti.nl»Adviezen»Welk soort zout wordt aan zuurkool toegevoegd?

Welk soort zout wordt aan zuurkool toegevoegd?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Beginner
18109
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Welk soort zout wordt aan zuurkool toegevoegd?

In het seizoen van de augurken maakt elk gezin onvermijdelijk zuurkool in vaten. Veel mensen weten echter niet precies welk zout ze moeten gebruiken om de lekkerste zuurkool te maken.

Als u een van hen bent, is dit advies iets voor u. Wij vertellen je wat voor zout je precies moet gebruiken voor je zuurkool, zodat je goed gezouten en smaakvolle zuurkool krijgt.

Zoals bij al het andere dat we bereiden, zijn er bij het maken van zuurkool een paar ongeschreven regels. Als je ze volgt, zal het resultaat altijd perfect zijn.

Eén van die regels is welk soort zout je moet gebruiken.

- De belangrijkste ingrediënten voor het maken van zuurkool zijn uiteraard kool, water en zout. Veel mensen voegen er nog andere dingen aan toe, maar dit zijn de drie basisingrediënten;

- Het zout dat u moet gebruiken is zeezout, dat zo grof mogelijk moet zijn, maar in geen geval gejodeerd.

Het beste kun je het zout oplossen met één deel water. De eenvoudigste manier om zout op te lossen is in warm water. De vuistregel is: hoe meer zout je aan je zuurkool toevoegt, hoe langer hij meegaat.

Je weet nu wat voor soort zout je aan je zuurkool moet toevoegen om een perfect resultaat te krijgen en om deze winter ook je favoriet zuurkool met varkensvlees en zuurkool sarma te kunnen bereiden.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen