Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe verwijder je de huid van een groot stuk zalm?

Hoe verwijder je de huid van een groot stuk zalm?

Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe verwijder je de huid van een groot stuk zalm?

Vraagt u zich af hoe u het vel van een stuk zalm verwijdert en dit klaarmaakt voor het grillen? De techniek is heel eenvoudig en gemakkelijk te leren, van grote stukken zalm tot kleine filets, deze methode komt altijd van pas.

Nadat u dit proces een paar keer heeft geoefend, voelt u zich een echte professional.

Plaats de snijplank op het aanrecht en het stuk vis erop met het vel naar beneden. Verwijder voor het gemak de ruggengraat en de grote botten met de hand of met een pincet. Als je ook de botten wilt vinden die dieper in het vlees zitten, buig de filet zodat ze zichtbaar zijn en verwijder ze. Niemand houdt van verrassingen in gegrilde zalm, maar het missen van een paar botten is helemaal niet dodelijk en hoeft u zich geen zorgen over te maken, het is normaal.

Gebruik een scherp mes, bij voorkeur een uitbeenmes dat flexibel is, omdat dit het beste werkt bij het doordringen tussen het vlees en de huid van de vis.

Om een goede grip te garanderen tijdens het verwijderen van het vel van de zalm, maak je een insnijding tussen het vlees en het vel van ongeveer 2,5 – 3 cm. Nu kunt u dit gebied vasthouden tijdens het snijden.

Als de huid glad aanvoelt, wikkel er dan een stuk keukenpapier omheen voor extra veiligheid.

Houd het mes in een neerwaartse hoek, zodat u zo dicht mogelijk bij de huid komt. Gebruik slow motion en schuif het mes langzaam totdat je het andere uiteinde van de filet bereikt.

Nadat je het vel hebt verwijderd, kun je de zalm nu in stukjes van de gewenste grootte snijden en koken in je favoriete vorm - ovengebakken zalm, gebakken zalm, zalmsoep.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen