Bonapeti.nl»Vijf redenen om watermeloen te eten

Vijf redenen om watermeloen te eten

Plamena M.Plamena M.
Beginner
511
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Water meloen eten

De zomer is een van ieders favoriete seizoenen. Er zijn veel redenen om ervan te houden, maar onder deze is ongetwijfeld sappige watermeloen. Plakjes ervan zijn een onveranderlijk onderdeel van de zomerse eettafel. Perfect om te eten in de zomerhitte, het biedt ons lichaam ook een aantal voordelen. Hier zijn 5 goede redenen om watermeloen te eten:

1. Watermeloen is goed voor het hart

Arturo Figueroa, een fysioloog aan de Florida State University, voerde een test uit waarbij hij postmenopauzale vrouwen gedurende 6 weken watermeloenextract gaf in de vorm van voedingssupplementen met citrulline en arginine. Bij bijna allemaal was er een merkbare verbetering van de cardiovasculaire gezondheid. Ander onderzoek van Figueroa laat duidelijk zien hoe diezelfde supplementen de hoge bloeddruk verlichten bij mensen van middelbare leeftijd met overgewicht.

2. Watermeloen ontspant de spieren

Het sap in watermeloen ontspant overbelaste spieren na zware inspanning. Het helpt de hartslag te stabiliseren en spierpijn de volgende dag te voorkomen. De reden hierachter is het aminozuur L-citrulline dat het lichaam omzet in L-arginine. Het is op zijn beurt een essentieel aminozuur dat de bloedvaten helpt ontspannen en de bloedcirculatie verbetert door het hele lichaam.

3. Watermeloen bevat weinig calorieën en is rijk aan vitaminen en mineralen

Redenen om watermeloen te eten

90% van de samenstelling van een watermeloen is water. Maar slechts 1 1/5 kopjes (300 ml) watermeloensap bevat ongeveer 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A en C, evenals een beetje kalium.

4. Watermeloen bestrijdt kanker

Daarin vinden we de cruciale antioxidant lycopeen, die is gekoppeld aan preventie en behandeling van prostaatkanker.

5. Watermeloen werkt als natuurlijke viagra

Volgens experts is de reden hiervoor de vaatverwijdende eigenschappen van watermeloen. Als zodanig kan het helpen bij erectieproblemen en verminderd libido. Maar de hoeveelheden die nodig zijn om effect te hebben, zijn enorm. Aan de andere kant kan het eten van overmatige hoeveelheden watermeloen leiden tot tal van onaangename bijwerkingen - het is een bekend natuurlijk diureticum.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest