bonapeti.nl»Hoe maak je zelfgemaakte zure room?

Hoe maak je zelfgemaakte zure room?

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Beginner
18
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Zelfgemaakte zure room

Tegenwoordig kan men in bijna elke grote winkel een verscheidenheid aan producten krijgen en wordt zure room meestal overal verkocht. Het is echter een van de risicovolle producten, omdat het vrij snel bederft als het niet op de juiste manier wordt bewaard.

Bovendien geldt hetzelfde als voor de meeste dingen die we in de winkels kopen, namelijk - we weten niet wat er echt in zit en hoeveel de inhoud ervan goed is voor onze gezondheid.

Daarom is het goed om zelfgemaakte zure room te leren maken, vooral als je weet waar je zelfgemaakte melk kunt krijgen. Onthoud echter dat u ze ook bij betrouwbare bronnen moet kopen. Een beproefd recept voor het maken van zure room is het volgende:

Zure room van zelfgemaakte melk

Noodzakelijke producten: 5 liter melk, 2 eetlepels yoghurt.

Bereiding: Kook de melk en laat het ongeveer 7 minuten staan, zet dan het vuur uit. Tijdens het kookproces zal je zien dat er zich room op het oppervlak vormt, die je snel met een lepel moet opscheppen en in een apart bakje moet doen. Dit gaat door, totdat je de hele room eraf kunt schrapen en eventueel de melk weer kunt opwarmen.

Laat vervolgens de afgescheiden room fermenteren met de yoghurt, roer lichtjes en laat de kom met halffabricaten afgedekt met een handdoek 5 uur staan. Het is belangrijk dat het mengsel op een warme plaats staat. Nadat de nodige tijd is verstreken, heb je kant-en-klare zure room.

Hier is een nog eenvoudigere optie, die opnieuw een gekocht en niet een zelfgemaakt product gebruikt.

Slagroom

Zure room gemaakt van vloeibare room en citroensap

Noodzakelijke producten: 250 ml vloeibare room van 35%, 3 eetlepels citroensap

Bereidingswijze: Voeg 2 eetlepels citroensap toe aan de vloeibare room en meng lichtjes met een lepel. Proef en voeg eventueel de resterende lepel citroensap toe. Het mengsel wordt ongeveer 20 minuten bewaard en dan is de verkregen zure room klaar voor gebruik.

Welk recept u ook probeert, onthoud dat nadat u zure room hebt gemaakt en het lang genoeg op de beschreven manieren heeft laten staan, het in de koelkast moet worden bewaard.

We hebben ook enkele heerlijke recepten met slagroom voor je:

- Roomcake;

- Roomsausen;

- Softijs;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen