Bonapeti.nl»Met wat kan je rijst vervangen in gerechten?

Met wat kan je rijst vervangen in gerechten?

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Beginner
51
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Met wat kan je rijst vervangen in gerechten?

Zodat u zich niet afvraagt ​​waarom u rijst in uw maaltijden zou moeten vervangen door andere producten, zullen we verduidelijken dat we het alleen hebben over witte geraffineerde rijst.

In tegenstelling tot natuurlijke rijstsoorten, is het verwerkt en bevat het absoluut geen vezels. Hier is echter waar je rijst door kunt vervangen in je gerechten:

1. Bulgur

Bulgur is vrij gelijkaardig aan rijst - het zwelt net als rijst op, het wordt meestal bereid in een verhouding van 1:3 met water en nadat het kookt, wordt het ook op een laag vuurtje gelaten. Hier moet u rekening houden met de variëteit van bulgur zelf, evenals met de instructies op de verpakking, omdat sommige soorten van tevoren in water moeten worden geweekt.

2. Boekweit

Omdat het een goede bron van eiwitten is, is boekweit favoriet bij veganisten en vegetariërs. Ook bevat het, net als rijst, geen gluten. Waarom zou je het consumeren in plaats van geraffineerde witte rijst? Omdat het niet alleen gezond en vullend is, maar ook bijdraagt ​​aan gewichtsverlies.

3. Haver

Havermout is een substituut voor rijst

Waarom haver in plaats van rijst? Er zijn verschillende redenen. Haver vervult ons net zo veel als rijst. Ze voorzien ons lichaam van energie en zijn daarom een ​​favoriete voeding van sporters. Maar dit zijn niet de enige voordelen van het consumeren van haver. Haver is een goede voeding voor mensen die lijden aan hart- en vaatziekten, omdat ze het slechte cholesterol verlagen. Tegelijkertijd zijn ze ook een ideaal voedingsmiddel voor diabetici, omdat ze een belangrijke rol spelen bij de regulering van de bloedsuikerspiegel. Een ander belangrijk vermogen van hen - ze verwijderen overtollig vocht uit ons lichaam en hebben een laxerend effect. Het resultaat is duidelijk: als je ze regelmatig in je dagelijkse voeding opneemt, heb je al snel een elegante taille. Last but not least - ze zijn een trouwe vriend voor het verhogen van het libido. Wat is beter dan dat?

4. Quinoa

Quinoa in plaats van witte rijst

Dit meer exotische zaadje klinkt misschien te vreemd voor je (sommigen beschouwen het als een graansoort, maar het is eigenlijk een plantenzaadje), maar dit magische graan bevat alle aminozuren die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid. Is het niet beter om recepten met quinoa te gaan maken in plaats van gewone geraffineerde witte rijst te gebruiken?

5. Bloemkool

Gemalen bloemkool vervangt met succes rijst

Het lijkt misschien vreemd voor je, maar op de juiste manier gekookt, kan bloemkool behoorlijk lijken op de textuur van rijst. Het is belangrijk om het, na het in stukken te hebben gesneden, te wassen en uit te lekken, en het een paar seconden met een blender te malen. Dan kun je het, zoals alle rijstgerechten, bakken of stoven, maar in veel minder tijd. Het idee is om het een beetje knapperig te houden en niet te gaar.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest