Bonapeti.nl»Subtiliteiten voor het invriezen en ontdooien van kippenvlees

Subtiliteiten voor het invriezen en ontdooien van kippenvlees

Galina IvanovaGalina Ivanova
Beginner
14
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Subtiliteiten bij het invriezen en ontdooien van kippenvlees

Vlees is een product dat kan worden gebruikt om zeer smakelijke gerechten te bereiden, maar om ze sappig en aromatisch te maken, moet u enkele basisregels volgen. Zo zien veel mensen het belang van het goed invriezen en ontdooien van kippenvlees over het hoofd. Deze ogenschijnlijk eenvoudige manipulaties kunnen de structuur en smaak van het vlees ernstig veranderen, het droog en taai maken of het zelfs bederven.

Subtiliteiten bij het invriezen en ontdooien van kippenvlees

De grootste fout bij het thuis invriezen van vlees is de grootte van het stuk. Veel onervaren koks leggen grote stukken vlees in de vriezer, dus niet eerder in stukken snijden. Op deze manier worden eerst de randen bevroren en het midden helemaal als laatste.

Ongelijke invriezing heeft een destructief effect op zowel de structuur van het product als de smaak. Daarom blijft het vlees droog en smaakloos, zelfs als je je gerecht als masterchef bereidt.

Het is belangrijk om te onthouden dat microtissue scheuren, die optreden tijdens het invriezen van vlees, leiden tot verlies van sappigheid. Om dit te voorkomen, moet het product in kleine delen worden verdeeld.

Om te voorkomen dat er witte vlekken op het vlees ontstaan, kun je het vooraf invetten met olijfolie. Houd er echter rekening mee dat de houdbaarheid niet langer is dan 3 maanden.

Ingevroren vlees

Ook shock ontdooien van kip is ten strengste verboden, dus met behulp van heet water. Dit leidt tot verlies van smaak en sappen van het vlees bij het naderhand koken. Om dit te voorkomen, is het raadzaam kippenpoten, vleugels of filets langzaam en geleidelijk te ontdooien.

Plaats hiervoor de kip in de koelkast op de bovenste plank (dit is de meest geschikte temperatuur). Het moet er 8 tot 12 uur blijven liggen ​​(het hangt allemaal af van de grootte van het stuk). Plaats het product vervolgens op de middelste plank en als de kip zacht wordt, kun je hem uit de koelkast halen en op tafel zetten. Alleen zo blijven de structuur en smaak van het vlees behouden.

Door deze gemakkelijke en eenvoudige subtiliteiten voor het ontdooien van kip te volgen, zal je kip altijd sappig, zacht en mals zijn. Deze ontdooiprincipes zijn ook relevant voor andere soorten vlees, vooral voor varkensvlees en rundvlees, aangezien onjuist ontdooien ze hard, taai en smaakloos zal maken.

Als je van kip houdt, raden we je aan een van onze recepten te proberen voor:

- kip met kool;

- kip met rijst;

- of kippensoep;

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest