Bonapeti.nl»Zuurkoolsap - wanneer drink je het?

Zuurkoolsap - wanneer drink je het?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Beginner
18109
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Zuurkool sap, gezond of niet?

De meerderheid van de mensen houdt erg van zuurkool. Het is een favoriet van mensen van alle leeftijden en er worden allerlei lekkernijen en recepten met zuurkool gemaakt. We weten ook dat zuurkoolsap veel helpt tegen katers.

Dit is echter niet het enige voordeel van zuurkoolsap. Uit het meeste onderzoek blijkt dat het eten van hele groenten gunstig is voor ons lichaam. Aan de andere kant is er zeer weinig onderzoek naar de voordelen van het consumeren van sappen gemaakt van groenten. Sommige van deze onderzoeken tonen aan dat het drinken van vers koolsap of zuurkoolsap enorme voordelen voor ons heeft.

In dit artikel gaan we dieper in op zuurkoolsap. De meesten van ons kunnen in ieder geval niet wachten tot de herfst komt en zuurkool maken voor de winter. In de recepten die we koken met zuurkool, voegen we ook het sap toe dat is verkregen door de gisting.

Voordelen van zuurkoolsap

Zuurkoolsap ondersteunt de spijsvertering door het aanzienlijk te verbeteren. Door de fermentatie bevat dit sap natuurlijk melkzuur, dat de groei van slechte - of met andere woorden - ongewenste darmbacteriën vermindert en onderdrukt, maar tegelijkertijd de groei van goede - gewenste darmbacteriën ondersteunt.

Als we een luie darm hebben en een slechte spijsvertering, is het aan te raden om zuurkoolsap te drinken. Dit sap helpt ook bij obstipatie omdat het een laxerend effect heeft. Als we ons immuunsysteem gezond en sterk willen houden, nemen we meestal veel vitamines en sappen van verschillende citrusvruchten die vitamine C bevatten.

Als we echter koolsap drinken, kunnen we een van de belangrijkste elementen voor het behoud van een goed immuunsysteem binnenkrijgen, omdat het helpt bij de aanmaak van witte bloedcellen, namelijk vitamine C. In het sap van zuurkool is het in grote hoeveelheden. Als we zuurkoolsap drinken, kunnen we de kans en het risico op het krijgen van kanker aanzienlijk verkleinen. Dit komt omdat zuurkoolsap antioxidantverbindingen bevat.

sap van zuurkool

Deze zelfde verbindingen zijn ook te vinden in zuurkool. Deze antioxidanten zijn geweldige helpers bij het bestrijden van vrije radicalen en er wordt aangenomen dat ze een van de belangrijkste vormen van kanker en kankercellen in ons lichaam zijn.

Er zijn veel mineralen in zuurkoolsap die botten bouwen en hun kracht en duurzaamheid verbeteren. De grote hoeveelheid vitamine K in zuurkoolsap helpt voor een betere sterkte en integriteit van botten in ons lichaam.

Het is echter belangrijk om te weten dat, hoe lekker en gezond zuurkoolsap ook is, het wordt afgeraden om te worden geconsumeerd door mensen die lijden aan hart- en nieraandoeningen, omdat het een grote hoeveelheid natrium bevat.

Als je toch zuurkoolsap wilt drinken, moet je het verdunnen met water. Maar het eerste dat u moet doen en het belangrijkste is, is uw arts te raadplegen, die u zal vertellen of consumptie van zuurkoolsap goed voor u is of niet.

En toch, na alles wat gezegd is, raad ik je aan, als je nog zuurkool en sap ervan over hebt, jezelf een glas in te schenken. Proost!

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest