Bonapeti.nl»Is avocado gezond?

Is avocado gezond?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Beginner
650
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Avocado

Avocado is een vruchtgoente die zich onderscheidt door zijn specifieke smaakkwaliteiten en uiterst gunstige voedingssamenstelling. Ook wel de krokodillenpeer genoemd, de avocado begon zijn geschiedenis op het grondgebied van Mexico, maar tegenwoordig is zijn populariteit over de hele wereld verspreid.

Deze vrucht verschilt van de andere door zijn niet zo zoete smaak. Botanici definiëren de avocado echter als een vrucht omdat hij een vlezige textuur heeft, een relatief zoete smaak heeft en aan een boom groeit. Een ander belangrijk kenmerk dat avocado onderscheidt van ander fruit, is de samenstelling. Hoewel het meeste fruit voornamelijk koolhydraten bevat, bevatten avocado's alleen gezonde vetten. Naast het grote belang in de culinaire wereld, biedt avocado ook een aantal voordelen voor de menselijke gezondheid.

Hier zijn enkele redenen waarom avocado in de top 10 van gezondste voedingsmiddelen staat:

Helpt bij het reguleren van cholesterol

Avocado is een uiterst gezonde vrucht die het lichaam beschermt tegen hartaandoeningen. Volgens onderzoek verlaagt de dagelijkse consumptie van het fruit de niveaus van triglyceriden en slechte cholesterol, terwijl het bijdraagt ​​aan de toename van goede cholesterol.

Reguleert het optimale gewicht

Volgens wetenschappelijke studies helpt consumptie van avocado's bij het reguleren van een optimaal lichaamsgewicht en het vaststellen van een normale body mass index. Bovendien draagt ​​regelmatige consumptie van avocado bij tot minder zwaarlijvigheid en voorkomt het het ontstaan ​​van het metabool syndroom. Dit komt door het hoge vezelgehalte in de samenstelling van de vrucht. Ze versnellen het gewichtsverlies door een verzadigd gevoel te geven en de eetlust te reguleren.

Helpt het lichaam om nuttige stoffen op te nemen

Is avocado gezond?

Sommige heilzame stoffen zoals vitamines en antioxidanten zijn in vet oplosbaar, wat betekent dat ze met vet moeten worden ingenomen om goed te worden opgenomen. Met behulp van de vetten in de avocado helpt de vrucht het lichaam om de nuttige stoffen uit de andere producten op te nemen. Daarom past avocado goed, niet alleen qua smaak, maar ook qua voedingswaarde bij diverse groenten en vlees.

Behoudt een goede ooggezondheid

Avocado bevat de antioxidanten luteïne en zeaxanthine. Dankzij hen helpt de vrucht het risico op netvliesveroudering en staar te verminderen, die tot de belangrijkste oogziekten bij volwassenen behoren.

Reguleert optimale bloeddrukniveaus

De samenstelling van de avocado heeft een rijk gehalte aan het mineraal kalium, dat wordt geassocieerd met de regulering van de normale bloeddruk. Het kalium gehalte in avocado verkleint de risico's op nierbeschadiging en hart- en vaatziekten nog verder.

Vermindert het risico op botproblemen

Avocado wordt beschouwd als een buitengewoon gezonde vrucht die een ondersteunende rol speelt bij het versterken van botten. Regelmatige consumptie van avocado's wordt beschouwd als een preventieve maatregel tegen inflammatoire botprocessen, het onderdrukken en behandelen van de symptomen van artritis.

Zie ook enkele ideeën voor het bereiden van de lekkere en gezonde avocado:

- soepen met avocado;

- voorgerechten met avocado;

- salades met avocado.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest