Bonapeti.nl»Oorzaken van overmatig boeren

Oorzaken van overmatig boeren

Nina NordNina Nord
Beginner
20
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Ongezond eten leidt tot boeren

Overmatig boeren is een van de meest voorkomende manifestaties van dyspepsie. Het kan fysiologisch zijn - het treedt op na het eten, vooral als het eten pittig is, en na het drinken van koolzuurhoudende dranken.

In deze situaties wordt door de opening van de cardiale sluitspier de druk in de maag gelijk gemaakt. Fysiologische boeren komen meestal één keer voor. Pathologisch boeren wordt herhaald en kan iedereen ongerust maken.

Het wordt veroorzaakt door een afname van de tonus van de hartsfincter en het binnendringen van gas uit de maag in de slokdarm en mondholte. Extreem boeren is meestal een manifestatie van aerofagie - een soort functionele stoornis van de maag.

Als boeren een onaangename geur van bederf afgeeft, is dit een teken dat de maag te veel voedsel vasthoudt. Zuur smakende boeren treden op wanneer er een overmatige productie van maagsap is.

Melk kan leiden tot boeren

Als je bij het boeren een bittere smaak proeft, is het een kwestie van galvocht uit de twaalfvingerige darm naar de maag en van daaruit naar de slokdarm verdrijven.

Als een persoon tijdens het boeren de smaak van ranzige olie in zijn mond ervaart, kan dit een signaal zijn om het proces van het ledigen van de maaginhoud te vertragen.

Boeren, zelfs als het niet wordt veroorzaakt door maagklachten, veroorzaakt een aantal ongemakken, vooral als u zich onder de mensen bevindt. Probeer je eten wat langer te kauwen.

Dit "beschermt u niet alleen tegen boeren", maar helpt ook bij een betere spijsvertering en vermindert de vorming van gas in de maag.

Sommige mensen tikken met hun voeten of tikken met hun tenen als ze nerveus zijn. Anderen beginnen scherp in te ademen als ze gestrest zijn. Overmatige luchtinlaat kunnen boeren veroorzaken.

In plaats van diep adem te halen, sta op, maak een wandeling en zoek een andere manier om met je zenuwen om te gaan. Geef koolzuurhoudende dranken op.

Consumptie van koolzuurhoudende dranken resulteert in een verhoogde vorming van gas, dat een uitweg zoekt uit het lichaam. Gebruik geen rietje, hierdoor komt er meer lucht in de drank.

Sommige producten veroorzaken boeren en dat zijn: melk, eieren, tarwe, maïs, soja, noten, citrusvruchten en chocolade.

Verwijder de producten één voor één uit uw dieet en als uw boeren daarna verdwijnen, moet u het gebruik ervan beperken. Raadpleeg een arts als boeren u te veel problemen bezorgt, aangezien dit een symptoom kan zijn van een ernstige maagaandoening.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest