Bonapeti.nl»Verlies een kilo per dag met het chocoladedieet

Verlies een kilo per dag met het chocoladedieet

Nina NordNina Nord
Beginner
21
Jouke Bottema
Vertaald door
Jouke Bottema
С шоколадова диета губите по кило на ден

Het chocoladedieet wint steeds meer volgers en wordt steeds populairder vanwege de gemakkelijke implementatie in het hectische leven van vandaag. De gemiddelde dagelijkse calorie-inname van dit dieet is 580 calorieën.

Het chocoladedieet wordt maximaal zeven dagen gevolgd, maar je kunt het ook inkorten tot drie dagen. Met het gereduceerde schema verlies je slechts drie kilo en met het volledige schema zeven kilo.

Het chocoladedieet leidt tot een verlies van vocht uit het lichaam, wat komt door de uitsluiting van zout dat absoluut noodzakelijk is tijdens het chocoladedieet.

Het chocoladedieet is een beetje drastisch dieet – je krijgt maar honderd gram chocolade per dag binnen. Houd er rekening mee dat 100 gram witte chocolade 522 calorieën bevat, melkchocolade 545 calorieën en pure chocolade 517 calorieën.

Dus pas je dieet aan je voorkeuren aan en dan kun je het je veroorloven om 110 gram binnen te krijgen per dag. Dat betekent een normale chocoladereep en nog een of twee stukjes extra.

Je kunt je portie in één keer eten, maar je kunt het ook verdelen over twee, drie of meer maaltijden. Merk op dat witte chocolade bijna geen cacaoboter bevat.

Over het algemeen kan het chocoladedieet in zijn klassieke vorm niet met alleen witte chocolade worden gedaan. Bij elke portie chocolade kan een kopje ongezoete koffie of thee worden geserveerd, waaraan eventueel een beetje magere melk is toegevoegd.

Het chocoladedieet sluit de consumptie van andere suikers en zout volledig uit. Je moet afzien van natuurlijke sappen en frisdranken, welke een verhoogde eetlust veroorzaken.

Отслабване с шоколад

Dit zoete dieet sluit ook groenten en fruit uit. Alcohol in al zijn vormen is verboden. Een belangrijk detail is dat de inname van een vloeistof niet eerder dan drie uur na de consumptie van chocolade, met koffie of thee, mag gebeuren.

Tijdens dit dieet moet je wel minimaal 1.5 liter aan vloeistoffen per dag binnenkrijgen. Het herhalen van het dieet mag pas weer na een maand of twee. Het dagelijkse menu van het klassieke chocoladedieet is 30 g pure chocolade als ontbijt, met ongezoete koffie of thee.

De lunch bestaat uit 30-40 gram natuurlijke chocolade en koffie, het avondeten is precies hetzelfde. Het grootste voordeel van het chocoladedieet is het behalen van een snel resultaat.

Je mentale activiteit zal niet onder dit dieet lijden, want chocolade is een van de beste stimulerende middelen voor de hersenen. Er zijn echter nadelen aan het chocoladedieet, en een daarvan is dat er een kans is om het gewicht direct weer terug te krijgen als je niet niet sport nadat het dieet klaar is of als je meteen weer alles eet wat los en vast zit.

Het chocoladedieet wordt niet aangeraden voor mensen met diabetes, maar ook voor mensen met een allergie voor cacao of melk. Galstenen en leveraandoeningen laten ook het volgen van een chocoladedieet niet toe. Hypertensie behoort ook niet tot de problemen die naleving van dit zoete dieet mogelijk maken.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest