Bonapeti.nl»Linde honing - Helende eigenschappen en voordelen

Linde honing - Helende eigenschappen en voordelen

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
189
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Linde honing - Helende eigenschappen en voordelen
Foto: Rositsa Petrova

Honing is een van de eerste natuurlijke producten die door de mens zijn ontdekt en gebruikt. Het is het enige geschenk van de natuur dat we volledig kant-en-klaar ontvangen. Honing heeft sterke therapeutische eigenschappen vanwege de natuurlijke antibiotische effecten die afkomstig zijn van het bijen lichaam, de aard van de suikers en de aanwezigheid van bijenpollen en koninginnengelei daarin.

Honing heeft zijn soorten en elk van hen heeft specifieke genezende eigenschappen. Soorten honing verschillen ook qua samenstelling, aroma, smaak en kleur. Lichtere soorten zijn makkelijker verteerbaar en geschikter voor kinderen. Donkere hebben een zeer genezende werking omdat ze een grotere hoeveelheid minerale zouten bevatten. Ze worden met succes gebruikt bij chronische ziekten.

Linde honing is een van de belangrijkste honingsoorten die bekend staat om zijn helende eigenschappen. In pure vorm komt het minder vaak voor en is het moeilijker te verkrijgen. Bijen verzamelen vaak stuifmeel van andere planten en daarom bevat linde honing meestal andere onzuiverheden.

Hoe herken je echte natuurlijke linde honing?

Linde honing heeft een lichte, bijna witte kleur, is zeer transparant, soms heeft hij een lichte amberkleur, en veel minder vaak wordt hij aangetroffen in groenachtig of lichtgeel. Het is het gemakkelijkst te herkennen aan het aroma. Het ruikt sterk en delicaat naar linde en heeft een herkenbare smaak, heel specifiek.

De geneeskrachtige eigenschappen zijn te danken aan de samenstelling. Het bevat essentiële oliën, waaronder farnesol, die het karakteristieke aroma van deze honingsoort veroorzaken. De werking van deze stof is gericht op het zenuwstelsel, waarop het een kalmerende werking heeft. Het is een goed antisepticum en daarom heeft honing zelf een genezende werking.

Linde honing helpt bij hoestbuien en wordt gebruikt als kalmerend middel middel tegen slapeloosheid.

Linde thee met linde honing
Foto: Iliana Parvanova

Behandelt bronchitis, kalmeert astmatische aanvallen. Het heeft een slijmoplossend effect en wordt aanbevolen bij verkoudheid en griep.

Honing uit lindebloesem is een handig hulpmiddel voor het reinigen van zieke nieren.

Het effect van linde honing bij de behandeling van brandwonden en etterende wonden is algemeen bekend.

Het is een zeer effectief medicijn tegen een ongezonde lever.

De genezende eigenschappen van linde honing zijn veelzijdig, en daarom bedoelen we, als we het hebben over behandeling met honing, meestal precies honing die is verzameld uit de bloemen van lindebomen.

Lees meer over de magische kracht van linde en hoe je gezonde linde thee maakt.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest