Bonapeti.nl»Hennepolie - Voordelen en toepassing

Hennepolie - Voordelen en toepassing

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Beginner
650
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Voordelen van hennepolie

Hennep was een van de eerste planten die door de mens werd gekweekt. De olie heeft een unieke samenstelling, waardoor de olie wordt gebruikt als medicijn, voedsel, energiebron en wordt gebruikt in de bouw- en textielindustrie. Dit zijn de voordelen en toepassing van hennepolie:

Voordelen voor de gezondheid en spijsvertering

Hennepolie werkt effectief bij ziekten van hart en bloedvaten. Het werkt preventief tegen de uitzetting van aderen, evenals tegen bloedstolling. Het heeft bewezen voordelen in de aanwezigheid van diabetes, omdat het aanzienlijk weinig suiker en koolhydraten bevat.

Hennepolie is ook een krachtige immuun versterker, dankzij de omega-3 en omega-6 vetzuren die het bevat. Bovendien verlaagt de olie met succes het cholesterolgehalte, versnelt het de stofwisselingsprocessen en breekt het vet efficiënter af.

Een ander belangrijk voordeel van hennepolie is dat het de hormonale balans effectief handhaaft met behulp van het linoleenzuur dat het bevat. Ook versterken de vetzuren van hennepolie de structuur van celmembranen, waardoor de vernietiging van de myelineschede van zenuwcellen wordt voorkomen.

Voordelen voor huid en haar

Hennepolie komt voor in de samenstelling van veel shampoos, conditioners en haarmaskers. Het versnelt de haargroei, voorkomt haaruitval en werkt preventief tegen het verschijnen van roos. Hennepolie wordt ook op de huid gebruikt, door deze glad te maken en te hydrateren. Het heeft een helende werking tegen acne, psoriasis, eczeem, enz.

Ttoepassing van hennepolie

Toepassing in de voedingsindustrie

Hennepolie wordt veel gebruikt in de culinaire wereld in de vorm van een voedingssupplement of saladedressing. De olie heeft waardevolle smaakkwaliteiten en vanwege de balans van omegazuren in de samenstelling is het een uiterst nuttig ingrediënt voor vegetariers.

Toepassing in de brandstofindustrie

Hennepolie kan worden gebruikt als biodiesel, omdat het een onschadelijke vervanging is voor olie. Hennepolie is niet giftig en belast het milieu niet.

Toepassing in verfproductie

Hennepolie kan worden gebruikt bij het maken van verf, omdat het veilig is en veel minder schadelijke emissies heeft dan petroleumverven.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest