Bonapeti.nl»De meest populaire soorten pasta

De meest populaire soorten pasta

Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Soorten pasta

Waarschijnlijk weet iedereen dat de naam pasta verschillende soorten pasta omvat, die veel worden gebruikt in Italië. Het zal je echter verbazen hoe groot de variëteit van deze pasta’s is.

We raden u aan om te kijken welke de populairste variëteiten in Italië zijn. Zo bespaar je jezelf zeker een hoop kopzorgen als je besluit een Italiaans restaurant te bezoeken en een specifiek soort pasta wilt bestellen.

Capelli D’angelo

Capelli D’angelo - dit zijn lange en dunne pastaproducten, fijner dan gewone spaghetti. Ze zijn meestal in een bal gewikkeld. Door hun structuur zijn ze veel sneller bereid. Ze zijn geschikt voor gebruik in lichte gerechten.

Anelletti

Anelletti of in onze taal - ringen. Annelets kunnen verschillende maten hebben. Ze kunnen gecombineerd worden met groenten en kunnen gebruikt worden in salades met een meer exotische uitstraling of toegevoegd worden aan soepen als je zin hebt in speelse culinaire experimenten.

Acini di Pepe

Acini di Pepe - dit is een kleine pasta in de vorm van zwarte peperkorrels. We zouden ze kunnen vergelijken met couscous. Ze kunnen worden gebruikt in salades en soepen en passen goed bij groenten.

Bucatini

Bucatini - het zijn dikke spaghetti, maar met een gat in het midden. Bucatini worden ongeveer negen minuten gekookt, waarna ze kunnen worden samengesteld met olijvenpasta, vlees, kaas, groenten, eieren of zeevruchten.

Alfabetpasta

Alfabetpasta - zonder twijfel is pasta in de vorm van letters de favoriete pastasoort voor kinderen. Door de zogenaamde Alfabetpasta toe te voegen aan soep of salade, zul je zeker het meest ondeugende kind voor zich winnen.

Vermicelli

Vermicelli - een pasta, ook wel "kleine wormen" genoemd. Het wordt op smaak gebracht met allerlei sauzen. Vermicelli kan alle zintuigen bevredigen en wordt visueel gewaardeerd voordat ze worden geproefd. Ze zien eruit als noedels.

Gemelli

Gemelli - zijn twee dunne spaghetti die in elkaar zijn gedraaid. Gemelli kan op elke basis worden gecombineerd met sauzen, omdat ze vleesproducten, groenten, melk en eieren verdragen.

Gigli

Gigli - een kegelvormige pasta die lijkt op een bloem met gevouwen bloemblaadjes. Gili is geschikt voor dikkere en zwaardere sauzen, maar ook voor lichte. Combineer het stoutmoedig met kaas, vet vlees, zeevruchten.

Ziti

Ziti - buisvormige pasta. Het past heel goed bij vleesgerechten, maar dit belet niet dat het ook door vegetariërs wordt gebruikt. Ze worden ook wel "pasgetrouwden" genoemd, ze zijn gebogen en hebben kleine inkepingen in de lengterichting. Ziti past goed bij dikke sauzen en in ovenschotels.

Ditali

Ditali - zijn pastaproducten die eruit zien als vingerhoedjes met gaten aan beide kanten. De kleinere variant van ditali staat bekend als ditalini. Net als bovenstaande pastasoorten is ditali ook geschikt voor gebruik in soepen, salades en allerlei gerechten.

Macaroni

Elleboogmacaroni - zijn korte holle macaroni, aan beide uiteinden licht gekruld. Ze zijn geschikt voor allerlei soorten salades, soepen en gekookte gerechten. Ze komen oorspronkelijk uit Midden- en Noord-Italië, waar ze vooral in soepen worden verwerkt.

Cavatappi

Cavatappi - Dit is eigenlijk holle, niet erg dikke buisvormige pasta, lichtjes in een spiraal gewikkeld. Ze combineren even goed met zowel lichte als meer verzadigde sauzen. Cavatappi zijn geschikt voor vlees- en magere gerechten en hun bijzondere vorm geeft een interessante uitstraling aan elk gerecht.

Kavatelli

Cavatelli is een kleine pasta, die sommigen waarschijnlijk zouden vergelijken met miniatuurhotdogs. Cavatelli kan op elke manier op smaak worden gebracht en past perfect bij vlees, room, zeevruchten en groenten.

Campanelle

Campanelle - pasta met een nogal bizarre vorm. We kunnen het echter vergelijken met een kegel met golvende randen. Campanelle past goed bij sauzen op welke basis dan ook. Het wordt met succes gebruikt in koude salades.

Cappelletti

Cappelletti - Ziet eruit als kleine hoedjes die op tortellini lijken. Capellets worden geleverd met vulling en worden meestal geserveerd met bouillon. Extreem populair en geliefd in de regio's Modena en Bologna.

Casarecce

Casarecce - is een kleine pasta die kan worden vergeleken met een lege peul, die aan één uiteinde is omwikkeld. Casarecce combineert prachtig met allerlei smakelijke sauzen en gekookte gerechten.

Conchiglie

Conchiglie - Conchiglie kan verschillende maten hebben, de kleinere kunnen worden toegevoegd aan soep en de grotere kunnen worden toegevoegd aan salades. De grootste kun je vullen met diverse kazen, groenten en vlees.

Riccioli

Riccioli - zijn niet erg brede stroken die in een spiraal zijn gewikkeld. Door zijn unieke vorm is deze pastasoort uitermate geschikt voor diverse sauzen, omdat hij door zijn vorm de saus vasthoudt.

Lasagne

Lasagne - een dun, lang en breed vel. Het kan worden gekookt en gebakken. Past goed bij diverse sauzen, kazen, vleesproducten. Verschillende vellen ervan heten lasagne. Het is een favoriete pastasoort over de hele wereld.

Linguine

Linguine - lange en platte spaghetti, goed verdragen door alle smaken. Linguine is heerlijk om toe te voegen aan lichtere salades. Linguine betekent tongen en ze ontlenen hun naam aan hun platte vorm.

Manicotti

Manicotti - grote holle buizen die gevuld kunnen worden met alles wat je maar wilt eten. Vul manicottes met een mix van vlees, kaas en groenten, voeg een heerlijke saus toe en bak maar!

Mafaldine

Mafaldine - brede linten met golvende randen. Succesvol gecombineerd met vlees- en groentegerechten. Mafaldine is een platte reep reepjes, vergelijkbaar met dunne lasagne, in kleine stukjes gesneden.

Orecchiette

Orecchiette - ook wel kleine oren genoemd, vanwege de vorm die ze hebben. Orecchiette is perfect geschikt voor zware sauzen en salades. Ze lijken op kleine schelpen en laten de saus in hun gaten verzamelen.

Orzo

Orzo - kleine pastakorrels die op gerst lijken. Je kunt ze gebruiken om je soep te diversifiëren. Naast de Italiaanse keuken zijn orzo enorm populair in de Griekse keuken.

Pappardelle

Pappardelle - Platte en brede reepjes geserveerd met rijke en zware sauzen. Dit soort pasta wordt het meest geconsumeerd tijdens de winter. Parppardelle lijkt op Fettuccine omdat het gemaakt is van een breed stuk deeg, maar de reepjes zijn veel breder.

Pastina

Pastina - een zeer kleine pasta, meestal stervormig. Gebruikt in soepen en diverse andere gerechten. Pastina is de kleinste soort pasta ooit geproduceerd. Het is gemaakt van tarwemeel en kan eieren bevatten.

Pene

Penne - Ziet eruit als een diagonaal doorgesneden buis. Penne is geschikt om te combineren met een breed scala aan sauzen en producten. Het wordt ook met succes gebruikt bij het maken van gebakken gerechten.

Pipe Rigate

Pipe Rigate - pasta die lijkt op een slakkenhuis. De kleinere variant van deze pasta staat bekend als pipet rigate. Beide soorten pasta worden gecombineerd met crèmes of sauzen met vlees.

Ravioli

Ravioli - een soort pasta met een vierkante vorm en golvende randen. In de regel zitten ravioli vol met kaas, vlees of groenten. Ravioli zijn analoog aan pelmeni, maar kunnen ook als dessert geserveerd worden.

Rigatoni

Rigatoni - brede, holle buizen, aan beide uiteinden soepel gebogen. Ze zijn groter dan penne en ziti en zijn aan beide uiteinden licht afgerond. Rigatoni behoort tot de grootste soorten pasta. Ze zijn ontstaan in Rome.

Rotini

Rotini - korte fusilli die goed samengaan met vlees, room, kaas en groenten. De naam komt uit de 17e eeuw en betekent "kleine wielen". Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Italië. Rotini wordt vaak gebruikt in pastasalades.

Ruote

Ruote - Leuk uitziende, kleine pasta in de vorm van een karrenwiel. Gebruik ruote om uw salades interessanter en gevarieerder te maken! Ideaal voor soep en pastasalades.

Spaghetti

Spaghetti - De meest voorkomende pastasoort ter wereld. Het zijn lange en dunne pasta's. Zoals je al hebt ontdekt, kan spaghetti op smaak worden gebracht met een verscheidenheid aan sauzen. Dankzij dit worden ze een favoriet voedsel van velen.

Tagliatelle

Tagliatelle - lange en platte stroken. Tagliatelle wordt geserveerd met een breed scala aan sauzen, maar het lekkerst is toch wel met een saus waar vlees in zit. Klassieke platte spaghetti met een breedte van 8 mm.

Tortellini

Tortellini - Licht gekrulde pasta met vulling. Tortellini zit meestal vol met vlees, kaas of groenten. Tortellini /Tortiglioni/ - pasta in buisvorm. Ze worden gebruikt om salades te versieren of om lichte gerechten in te dikken.

Farfalle

Farfalle - een beroemde Italiaanse pasta die eruitziet als een lint. In het Italiaans betekent het woord farfalle lint. Vanwege hun bizarre uiterlijk hebben deze pasta's in een aantal recepten de voorkeur.

Farfalline

Farfalline - een pasta die sterk lijkt op farfalle, maar een ronde vorm heeft. Farfalline lijkt op een vlinderdas. Ze zijn geschikt om te koken en bakken zijn ook geschikt.

Fettuccine

Fettuccine - Dit zijn brede en lange stroken. Combineer ze met sauzen en vleesproducten. Fettuccine komt letterlijk uit het Italiaans en betekent kleine reepjes. Ze worden bereid uit platte deegvellen die in reepjes zijn gesneden.

Fideo

Fideo - korte en dunne spaghetti, die meestal wordt gebruikt bij de bereiding van verschillende soorten soepen. Fideo is een van de meest populaire en meest bereide pastasoorten in veel landen over de hele wereld.

Fusilli

Fusilli - korte pasta gewikkeld in een spiraal. Ze worden vooral gebruikt in soepen, salades en kindergerechten, vanwege hun leuke uitstraling. Tijdens het koken rekt fusilli uit en kan een rijke hoeveelheid saus bevatten.

Egg Noodles

Eiernoedels - een pasta gemaakt met eieren. Dit zijn golvende stroken die breder of smaller kunnen zijn. Er kunnen tomatensauzen, kazen of vleesproducten aan worden toegevoegd. Ze zijn geschikt voor allerlei experimenten, dus het is voldoende om je fantasie de vrije loop te laten.

Tripolini - pasta, die ook enigszins doet denken aan een stropdas.

Trottole - een gedraaide, holle pasta gewikkeld rond een middenkolom.

Tubini - langwerpige deegbuizen, geschikt voor lichte en zware gerechten.

Dunne Spaghetti - Dunne spaghetti, geschikt voor lichtere gerechten.

Radiatori - kleine pasta, die ons aan een radiator doet denken. Ze zijn geschikt voor interessante salades met een meer unieke uitstraling. Ze kunnen met verschillende sauzen worden gegoten.

Reginette - brede linten, aan beide kanten gekruld.

Rocchetti - pasta met korte ribben, geschikt voor snelle salades en gekookte maaltijden.

Rotelle - pasta in de vorm van kleine wieltjes die van kleur kunnen variëren. Ze zijn meestal geelachtig, groen, rood of paars.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Topartikelen vandaag