Bonapeti.nl»Adviezen»Hoe Deeg kneden?

Hoe Deeg kneden?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Beginner
13
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Hoe Deeg kneden?

Zelfgemaakt gebak is veel lekkerder en geuriger dan het in de winkel gekochte gebak. Ze hebben de voorkeur omdat we weten welke ingrediënten we hebben gebruikt om ze te maken en ze zijn veel lekkerder. Maar hoe doe je hetdeeg kneden goed?

Over het algemeen zijn er twee soorten deeg - met of zonder bakkersgist. Geen enkel bakpoeder kan het volume van het deeg zo verhogen als bakkersgist. Er is gedroogde en verse gist in de winkels.

Bij het kneden van het deeg met bakkersgist is het verplicht om het op te lossen in een beetje warm water. Als je zout toevoegt, versnelt het rijsproces. U kunt het oplossen van droge gist voor het kneden overslaan en deze direct aan de bloem toevoegen. Als je deeg gemaakt is met baking soda, hoef je het niet te laten rijzen voor het bakken.

Behalve dat je voorzichtig moet zijn met gist, zijn er nog andere subtiliteiten bij het kneden. Altijd zeef je de bloem en laat het een tijdje staan. Werk in een ruimte met een warme temperatuur. Maak een kuiltje in de bloem en giet de verdunde gist, eieren en andere producten die in uw recept staan vermeld erin.

Het deeg laat je altijd op een warme plaats rusten en indien nodig wordt het opnieuw gekneed met meer bloem. Als je boterdeeg aan het bereiden bent, kneed het dan niet lang, want de eigenschappen gaan achteruit. Wat het doel van het deeg ook is, kneed het tot je bubbels krijgt.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen