bonapeti.nl»Adviezen»Welke groenten bevatten cellulose?

Welke groenten bevatten cellulose?

Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters

Cellulose is goed voor ons omdat het de werking van de maag ondersteunt en de opname van andere heilzame voedingsstoffen te verbetert. Het wordt niet afgebroken door maagzuur, maar er zijn bacteriën in de microflora van de maag die een enzym produceren dat cellulase wordt genoemd.

Zo wordt cellulose afgebroken tot verteerbare stoffen. Het is goed om voldoende cellulosebronnen in het menu op te nemen.

Groenten die rijk zijn aan cellulose zijn bijna alle tuingroenten. Ze bevatten het soort cellulose dat zacht is en gemakkelijk door het menselijk lichaam wordt opgenomen.

Tuingroenten zijn een goede bron van cellulose, die de darmperistaltiek niet irriteert en geen onaangename reacties zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid veroorzaakt.

Allereerst noemen we aardappelen, courgette, sla, asperges, broccoli, kool, rapen, bloemkool, wortelen, uien. Afgezien daarvan zijn tomaten, paprika's en komkommers /die in sommige classificaties als fruit worden beschouwd/ ook een heilzame bron van cellulose. Dit zijn allemaal extreem gezonde vertegenwoordigers van een uitgebalanceerd dieet.

We hebben het geluk in een land te leven dat gezegend is met goede geografische indicatoren.

De geproduceerde inheemse groenten zijn van hoge kwaliteit en uitgebalanceerd genoeg om ons gezondheid en een lang leven te geven.

Om ervoor te zorgen dat u voldoende cellulose in uw dieet krijgt, moet u ovengebakken kool of gebakken bloemkool regelmatig koken. De opties zijn eindeloos, denk maar eens aan waar je trek in hebt.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen