Bonapeti.nl»Adviezen»Een truc om rode paprika thuis in de herfst te drogen

Een truc om rode paprika thuis in de herfst te drogen

Vesela SHVesela SH
Beginner
1
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Een truc om rode paprika thuis in de herfst te drogen

Als het ons in de zomer niet zou lukken rode paprika te drogen om ze te vullen, zouden we dat net zo goed bij kouder weer kunnen doen, gedurende ongeveer 30 dagen.

Het thuis drogen van paprika is een proces in twee stappen, niet moeilijk, het vergt wat tijd, maar je hebt wel een voorbereiding voor heerlijke gevulde gedroogde paprika!

Het belangrijkste dat u moet doen, is 10-15 gezonde en vlezige paprika's kiezen. Het aantal paprika's bepaalt u zelf. Ze mogen niet beschadigd zijn en geen insnijdingen aan het oppervlak hebben, omdat ze tijdens het drogen waarschijnlijk zullen scheuren. Het is vervelend als ze niet heel blijven en dat is heel vervelend als we ze vullen en de vulling eruit lekt.

Laten we dus doorgaan naar de eerste fase:

Was de paprika voordat je ze schoonmaakt en droog ze goed.

Snijd de paprika's uit en verwijder de stengels, zaden en nerven.

Zet de oven op laag vuur. Leg de paprika’s met de gatkant naar beneden op een grillrooster in het midden van de oven. Als ze niet rechtop kunnen blijven staan en vallen, kun je ze ondersteunen door de punten dichter bij elkaar te brengen.

Om de oven niet te bevlekken door het sap dat uit de paprika's stroomt, plaatst u een pan op een lager niveau van de oven, d.w.z. er moet ruimte zijn tussen het grillrooster en de pan voor warmtecirculatie.

Zo geplaatst dat de opening van de paprika's naar beneden wijst, kan de warmte in de paprika's doordringen en verloopt het droogproces efficiënter.

Droog de paprika gedurende ongeveer 30-40 minuten en controleer regelmatig of ze niet verbranden of roosteren. De hitte moet erg laag zijn.

Zet het vuur uit en laat de paprika's in de oven staan totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Laat ze ongeveer een half uur rusten en herhaal de procedure opnieuw - minimaal 2-3 keer.

Afhankelijk van uw tijd kan de eerste fase van het drogen in de oven in één dag worden uitgevoerd of de volgende dag worden voortgezet, maar op voorwaarde dat u de paprika's uit de oven heeft gehaald en op een koele en luchtige plaats heeft geplaatst (niet in de koelkast).

Een indicatie of u het drogen in de oven moet stoppen, is door te controleren of het vlezige gedeelte droog en niet plakkerig is. Als het sappig is, kunt u doorgaan met drogen in de oven.

De controle moet worden gedaan als de paprika's volledig zijn afgekoeld, anders kun je voor de gek worden gehouden.

Tweede fase van het drogen van rode paprika's

Als ze bijna droog zijn, ga dan verder met drogen op de volgende manier:

Neem het vergiet en draai het ondersteboven. Steek houten spiesjes met het puntige uiteinde in de gaten van het vergiet en zet de paprika’s zo vast dat de houten spies in het smalle deel van de paprika steekt en het brede deel van de paprika naar beneden wijst.

Laat het vergiet met de paprika’s op een goed geventileerde plaats in de keuken of in een andere kamer staan, uit de buurt van direct zonlicht en vocht.

Je kunt de houten spiesjes op een kartonnen doos of een piepschuimplankje plakken en, om je interieur niet zo sfeervol te maken, in cadeaupapier verpakken.

Doe de paprika’s niet in een zak of in een kast, maar laat ze luchten, ze drogen niet uit. Knijp ze niet uit, ze kunnen breken.

Voordat je de gedroogde paprika's gaat koken, laat je ze een paar minuten in warm water weken. Daarna kun je ze vullen met een vulling naar keuze.

Dit is een geweldige methode om paprika thuis te drogen! Zie ook de standaard methode voor het drogen van paprika.

Diversifieer nu uw menu met een van deze recepten voor gevulde gedroogde paprika.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

5
Totaal aantal stemmen: 1
51
40
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen