Bonapeti.nl»Adviezen»Zijn quinoa en bulgur allergenen?

Zijn quinoa en bulgur allergenen?

Kristina K.Kristina K.
Beginner
312
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Zijn quinoa en bulgur allergenen?

Quinoa is een heerlijk Zuid-Amerikaans zaadje. Het staat ook bekend als een pseudograan, met een vergelijkbare smaak en eigenschappen als gewone granen.

Veel mensen beschouwen quinoa als een superfood dat geconsumeerd moet worden omdat het vezels, eiwitten, vitamines en koolhydraten bevat. Quinoa bevat ook weinig natrium en veel calcium, kalium en ijzer, waardoor het een gezond en voedzaam onderdeel is van elk dieet.

Voor sommige mensen kan het eten van quinoa echter maagpijn, jeukende huid, netelroos en andere veel voorkomende symptomen van voedselallergieen veroorzaken.

Het zaad en de beschermende laag bevatten de verbinding saponine, die deze symptomen kan veroorzaken.

Bulgur is een heerlijk volkoren voedsel met eeuwenoude wortels in de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse Zeegebied en West-Azië. De voedzame granen worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan bulgur gerechten te maken, waaronder tabouleh, kisir, bulgurpilaf, bulgur-vleesgebakjes en vele andere.

Niet alleen maakt de milde smaak van bulgur het geschikt voor vele toepassingen, maar het is ook gemakkelijk te bereiden en heeft veel gezondheidsvoordelen.

Hoewel bulgur veilig is voor de meeste mensen, is het misschien niet voor iedereen de beste keuze. Omdat bulgur een tarweproduct is, moeten mensen met een tarwe allergie of een glutengerelateerde eetstoornis dit vermijden.

Bulgur is een graan gemaakt van tarwe. Als je een aangeboren glutengevoeligheid of tarweallergie hebt, eet dan geen bulgur.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen