bonapeti.nl»Kokosmeel

Kokosmeel

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
55
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Kokosmeel

Het is onduidelijk waarom de kokospalm in zijn oorspronkelijke tropische gebieden bekend staat als de luie boom. De kokosnoot heeft een ongelooflijk brede toepassing in het leven van de lokale bevolking - beginnend bij het gebruik van voedsel en eindigend met het gebruik ervan als materiaal voor werk van kunstenaars.

Kokos is niet alleen een vrucht die een verfrissend drankje bevat, maar ook een grondstof voor de productie van kokosmeel - zoet van smaak, met een aangenaam kokosaroma en ongelooflijk veel voordelen, waardoor het een perfect alternatief is voor onze bekende meelsoorten.

Om de eigenschappen van kokosmeel te benadrukken, is informatie nodig over de essentie, samenstelling en gunstige eigenschappen, evenals over de verkrijgbaarheid op de markt.

Geschiedenis en essentie van kokosmeel

Kokos schaafsel

Kokosnoten worden voornamelijk gebruikt om kokosvlees, melk, water en kokosmeel te verkrijgen. Het grootste aandeel in de productie van kokosmeel is de Filippijnen. Daar is meel een bijproduct van de productie van kokosmelk. Natuurlijke, niet-giftige planten zoals de kokosnoot zijn gewild voor de productie van medicijnen voor de preventie en behandeling van verschillende ziekten.

Kokosbloem wordt aanbevolen als aanvulling op elk gezond dieet, vanwege de antibacteriële, schimmelwerende en allerlei andere eigenschappen die het heeft. Voor paleo-diëten, als allergeenvrije meelbron of gewoon om het immuunsysteem en de spijsvertering te stimuleren, is kokosmeel de beste keuze.

Wat is kokosmeel precies

Het was oorspronkelijk een voedzaam bijproduct van kokosmelk. Boeren die het kochten, wisten dat het een bron van organische mest was en een goede aanvulling op het veevoer. Geleidelijk aan bewijst onderzoek dat kokosmeel een uitstekend voedingsmiddel is met tal van gezondheidsvoordelen en dat het geleidelijk zijn plaats inneemt als menselijk superfood, vooral in het licht van het feit dat het een goed idee is op glutenvrije diëten.

Het bevat veel vezels, eiwitten en gezonde vetten en bevat weinig suiker, koolhydraten en calorieën.

Het product genaamd kokosmeel wordt verkregen door het vlees van verse kokosnoten te raspen. Daarna wordt de grondstof gedehydrateerd en ontvet - de olie wordt eruit gehaald. Het resultaat is een fijn poeder, dat lijkt op tarwebloem. In zijn puurste vorm verliest het zelfs zijn kokossmaak en kan het worden aangezien voor een ander type meel.

Voedingswaarde van kokosmeel

Kokosnoot

30 g kokosmeel, oftewel een kwart kopje, bevat:

- 120 kcal;

- 4 g vet;

- 10 g eiwitten;

- 10 g vezels;

- 16 g koolhydraten;

- 2 gram suiker.

Een typische dagelijkse portie is 2 eetlepels, wat ongeveer 15 g is. Het bevat 8 g koolhydraten, 5 g vezels en 60 kcal, waardoor het perfect is voor iedereen die op zijn calorieën en koolhydraten let en probeert meer vezels in zijn dieet te krijgen.

Gezondheids- en voedingsvoordelen van kokosmeel

Kokosbloem heeft andere gezondheidsvoordelen dan andere kokosproducten, zoals kokosolie en is een goed alternatief voor andere soorten meel.

Dit product is een functionele voeding en heeft als waardevolle bron van voedingsstoffen aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Het bevat voedingsvezels, is rijk aan eiwitten, glutenvrij en heeft een lage glycemische index. Het is zeer geschikt voor mensen met ontstekingsziekten en mensen die gluten moeten vermijden. Het is een veilig voedsel voor mensen met coeliakie, diabetes en glutenintolerantie.

Kokos Gezond

Het product heeft op vele manieren een goed effect op onze gezondheid.

1. Ondersteunt de stofwisseling - vanwege het gehalte aan gezonde verzadigde vetten, die een bron van energie voor het lichaam zijn, is meel een gezonde manier om de stofwisseling te ondersteunen en de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen;

2. Bevat veel nuttige vezels - het vruchtvlees zelf bevat 61 procent vezels. Vezels kunnen niet door het lichaam worden opgenomen en daarom kunnen sommige calorieën en koolhydraten niet door het lichaam worden gebruikt, maar gaan ze rechtstreeks naar het spijsverteringskanaal om het lichaam te reinigen van gifstoffen en afvalstoffen;

3. Houdt de bloedsuikerspiegel stabiel - vanwege de lage glycemische index verhoogt dit meel de bloedsuikerspiegel niet. Het eten van voedsel met dit meel helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel;

4. Verbetert de gezondheid van het hart en het spijsverteringskanaal - kokosmeel verlaagt het slechte cholesterolgehalte en ondersteunt zo de gezondheid van het hart. Vezels en vet hebben een gunstig effect op de maag en het gehele spijsverteringsstelsel;

5. Rijk aan sporenelementen - omdat kokospalmen worden gekweekt op rijke vulkanische bodems in de tropen die van nature zijn bevrucht met zeewater dat alle sporenelementen bevat, bevat het product een complete combinatie van alle micro-elementen die het menselijk lichaam nodig heeft, dus dit product is in staat om het lichaam te voorzien van alles wat het nodig heeft. Het bevat ook geen fytinezuur.;

6. Hypoallergene eigenschappen - de specifieke allergieën waar veel mensen last van hebben, zijn tegenwoordig een echte plaag voor de menselijke bevolking. Kokosmeel biedt een alternatief, waardoor u uw favoriete desserts en lekkernijen niet hoeft op te geven. Ze kunnen gemaakt worden met kokosmeel.

Waarvoor wordt kokosmeel gebruikt

Deze grondstof kan tarwebloem er in recepten volledig mee vervangen. Waar is het het beste en geschikt om kokosmeel te gebruiken?

- Als verdikkingsmiddel voor soepen, stoofschotels en shakes, omdat het een uitstekend absorptievermogen heeft. Voor elke kop traditioneel meel is slechts een kwart kopje kokosnoot nodig;

- Recepten bevatten vaak een extra bron van eiwitten, zoals eieren in gebak bijvoorbeeld, dan kan ter compensatie van de bindende eigenschappen die gluten normaal gesproken toelaten, bijvoorbeeld lijnzaad worden toegevoegd, dat dergelijke eigenschappen heeft en afzonderlijk bijdraagt ​​aan de gezondheid.

Kokosmeelrecept voor thuis

Voedingswaarde Kokosmeel

Je kunt kokosmeel thuis maken. Zo wordt de kokosnoot volledig benut zonder iets weg te gooien.

Het kokosvlees wordt samen met het water uit de noot in een blender gedaan, tot een glad mengsel is verkregen.

Het mengsel wordt door kaasdoek gefiltreerd en goed geperst. De vloeistof die overblijft is kokosmelk, die kan worden gedronken.

Het droge deel van de kokosnoot wordt in een bakplaat op bakpapier uitgesmeerd en 4-6 uur gedroogd in een oven op 50°C, totdat een poederconsistentie is verkregen, namelijk meel.

Bewaar het in een gesloten container op een donkere plaats.

Culinaire recepten met kokosmeel

Kokos Gebak

Je kunt coconut cheesecake, suikervrije kokosmuffins, alle soorten kokoskoekjes, pannenkoeken, repen, kokostaarten, kokosgebak, dieetbrood en allerlei desserts met fruit of suiker maken. Het kan worden gebruikt om soep te binden of om een ​​mooie consistentie aan stoofschotels toe te voegen.

Contra-indicaties voor het gebruik van kokosmeel

Dit product wordt aanbevolen voor elke dieetmaaltijd. Alleen een kokosallergie kan een probleem veroorzaken. Een dergelijke kans is niet groot, maar u moet toch een arts raadplegen om een ​​allergische reactie op het product uit te sluiten.

Als je een fan bent van heerlijke kokoskoekjes, dan wil je het volgende weten:

- hoe een kokosnoot te breken;

- hoe kokosschaafsel te maken.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Topartikelen vandaag

Beoordeling

4
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen

Gerelateerde recepten