Bonapeti.nl»Wat te eten als je maagklachten hebt

Wat te eten als je maagklachten hebt

Plamena M.Plamena M.
Beginner
49
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Maag overstuur

Wanneer de maag van streek is, wordt deze gekenmerkt door een pijnlijk verhoogde prikkelbaarheid. Dit betekent dat de werking ervan niet normaal is. Hieruit volgt het verschijnen van verschillende aandoeningen.

Maagklachten zijn waarschijnlijk een van de meest voorkomende en vervelende problemen. Ze zijn meestal te behandelen met betaalbare middelen. Het is goed voor iedereen om te weten hoe gemakkelijk het is om je maag weer in goede conditie te krijgen - iets waar de algehele gezondheid van het lichaam van afhangt.

Wat te eten als je maagklachten hebt

De maag kan vooral door voedsel geïrriteerd raken. Bacteriën nestelen zich in verkeerd opgeslagen, slecht gewassen en onvoldoende bewerkte voedingsmiddelen. Elk voedsel kan, bij gebrek aan hygiëne, een ideale omgeving zijn voor pathogene bacteriën. Vlees en eieren hebben de meeste kans om bacteriën te ontwikkelen, dus het is goed om ze in deze periode uit te sluiten.

Tijdens een maagklachten moeten voedingsmiddelen zoals gekookte aardappelen, wortelsap, bananen, tarwe, rijst en kippenbouillon worden geconsumeerd totdat de symptomen verdwijnen. Deze voedingsmiddelen zijn licht en gaan zacht door het spijsverteringskanaal, door een kalmerend effect te hebben op de maagklachten.

Het is ook een goed idee om kleine snacks met koekjes of een sneetje brood te eten. Ze zijn in staat overtollig maagzuur op te nemen en de symptomen te verlichten.

Gedurende de menstruatie is het goed om koffie, zwarte thee, zuiveringszout en gefrituurd voedsel te vermijden. Deze producten verhogen de afscheiding van maagzuur en verergeren de toestand van maagklachten.

Misselijkheid met maagklachten

Tips bij maagklachten

Als u last heeft van brandend maagzuur, zoek dan bij de dichtstbijzijnde apotheek naar de juiste tabletten om de zuur reactie te neutraliseren. Kies degenen die de geïrriteerde maagwand kalmeren en reflux verminderen. Het wordt aanbevolen om preparaten te gebruiken voor periodieke onaangename gewaarwordingen in de maag, maar niet te vaak.

Als de gewaarwordingen te lang aanhouden of frequenter worden, is een bezoek aan de dokter noodzakelijk. Het universele medicijn is zuiveringszout opgelost in een glas water, maar dat kan op zijn beurt de slijmvliezen verder irriteren.

Voor maagpijn, een opgeblazen gevoel en gasvorming kun je het beste ingrediënten als gember gebruiken. Het kan worden ingenomen in de vorm van sap of thee als afkooksel (geraspt). Pittige munt- en venkelthee werken ook goed tegen gasvorming in maag en darmkanaal. Als je gekruid voedsel hebt gegeten, wat de maag en darmen kan irriteren, kun je er het beste een kruidenthee na de maaltijd drinken.

Maagklachten in combinatie met diarree vereisen een dieet. Het dieet bevat niet-irriterende producten zoals bananen, rijst, appelmoes, toast en thee. Als de pijn gepaard gaat met misselijkheid, zijn gebakken aardappelen met een beetje zout ook aan te raden.

Voedingsmiddelen met eenvoudige suikers en zetmeel verminderen de zuur reactie in de maag. Ze zijn ook aan te raden, omdat ze relatief licht verteerbaar zijn en het spijsverteringskanaal niet remmen. De oplossing voor het probleem is om vaak kleine hoeveelheden eenvoudige gerechten te eten die op smaak zijn gebracht met heel weinig kruiden.

Aloë vera bij maagproblemen

Als de maagklachten chronisch zijn, is het goed om je te concentreren op probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir of ayran. Ze dragen bij aan een gezond spijsverteringsstelsel, omdat ze de slechte micro-organismen bestrijden die gas afscheiden in de darmen. Het is ook goed om tabletten of siropen te nemen met daarin lactobacillen en bifidobacteriën, die het maag-darmkanaal verzorgen en het immuunsysteem versterken.

Aloë vera heeft een goede werking bij elke maagkwaal. Het sap van de tropische plant heeft een kalmerende werking op het maagslijmvlies. Het heeft het vermogen om epitheelcellen te regenereren, terwijl het een ontstekingsremmende werking op het lichaam heeft. Het wordt ingenomen in de vorm van pillen of sap. Aloë heeft echter een diuretisch effect, wat betekent dat het niet mag worden geconsumeerd als u diarree heeft.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest