Bonapeti.nl»De meest gezonde groentesappen

De meest gezonde groentesappen

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
189
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
De meest gezonde groentesappen

Groenten, samen met fruit, zijn de meest, met biologisch actieve stoffen, verzadigde voedingsproducten. Ze bevatten hoge doseringen van alle soorten vitaminen, mineralen, sporenelementen, licht verteerbare koolhydraten, eiwitten en minimale hoeveelheden vet.

Voordelen van het drinken van groenten als sap

Een interessant feit is dat groenten het meest gunstig zijn voor de gezondheid wanneer we ze drinken als sappen gemaakt van goed gerijpte verse groenten. Het menselijk lichaam verwerkt gemakkelijk minimale hoeveelheden plantaardig voedsel, maar wanneer ze in de vorm van sap zijn, is de inname hoger. Hierdoor is het lichaam in kortere tijd verzadigd met meer biologisch actieve stoffen.

Een ander voordeel van groentesap is dat plantaardig voedsel in zijn vorm bijna geen cellulose bevat. In veel gevallen, vooral bij gastro-intestinale problemen, verstoort cellulose de opname van voedingsstoffen. Het kan ook leiden tot extra complicaties en verschillende ziekten.

Overmatige cellulose leidt tot gas, omdat het moeilijk verteerbaar is. Het is belangrijk voor een goede darmgezondheid, maar omdat het eten van bewerkte voedingsmiddelen het darmkanaal verzacht, reageert het slecht op cellulose. Daarom is het noodzakelijk om een ​​balans te creëren door zowel rauwe groenten als hun sappen te nuttigen.

Voordelen van de juiste manier van nuttigen van groentesappen

Rode bietensap

Alle voedingsdeskundigen adviseren om verse groentesappen direct na bereiding te nuttigen. Dit is nodig, omdat ze in contact met lucht oxideren en snel hun nuttige eigenschappen verliezen.

Bij goed geconsumeerde verse groentesappen komt hun invloed op het lichaam tot uiting in het herstel van de structuur van het lichaam, met name van bot, spieren en bindweefsel. Ze zijn een zeer geschikte manier om onszelf te verrijken met alle nuttige elementen die erin zitten, zelfs in de aanwezigheid van chronische ziekten en een lage immuniteit. Daarnaast hebben groentesappen ook de volgende voordelen:

- Minimale belasting van het spijsverteringskanaal;

- Ze worden snel opgenomen door de lever;

- Herstellen het tekort aan vitamines, micro- en macro-elementen;

- Ze zijn rijk aan enzymen;

- Ze herstellen snel cellen in het organisme;

- Hydrateren de weefsels in het lichaam;

- Regelen van de zuur-base balans;

- Ze verbeteren de stofwisseling;

- Ze zuiveren het bloed en het hele lichaam;

- Ontgiften met groentesap is zeer heilzaam, waardoor het lichaam wordt ontlast van extra kilo's en gifstoffen.

Soorten groentesappen en de meest gezonde daarvan

Selderijsap

Groentesappen kunnen worden bereid uit één groentesoort of een combinatie van meerdere groenten. Afhankelijk van de gezondheidstoestand van elke persoon, worden verschillende combinaties van groenten aanbevolen voor het maken van sap.

Sap van groene bladgroenten

Groene groentesap wordt aanbevolen voor het reinigen van de bloedsomloop en het lymfestelsel, omdat het wordt gezien als het groene bloed van het lichaam vanwege de rijkdom aan chlorofyl, dat zware metalen en chemicaliën uit het lichaam verwijdert, weefsels herstelt en spieren opbouwt, de natuurlijke flora regelt en het de goede bacteriën voedt.

Groene groentesap kan worden gemaakt van sla, spinazie, dille, peterselie, kool, selderijbladeren, luzernescheuten, tarwestelen, gerststengels en meer. Het wordt aanbevolen om groene sappen te combineren met wortelsap.

Wortelsap

Wortelsap

Wortelsap reinigt het lichaam perfect. Het is verrijkt met caroteen, B-vitamines, calcium, kalium en andere mineralen. Dit sap is erg handig voor kinderen, maar ook voor volwassenen met huidproblemen, problemen met het gezichtsvermogen en een zwakke immuniteit. Aanbevolen voor het reinigen van de nieren, lever en galblaas. Het is nuttig om tot een halve liter wortelsap te drinken door moeders die borstvoeding geven, omdat het de kwaliteit van melk verbetert.

Wortelsap kan het beste worden gedronken met een supplement van plantaardige olie, omdat caroteen en vitamine A deel uitmaken van de groep van in vet oplosbare vitamines. De maximaal bruikbare hoeveelheid wortelsap per dag is een halve liter.

Bloemkoolsap

Dit sap is een goede keuze voor mensen die lijden aan gastritis en maag- en darmzweren. Het sap lost rottende producten op in de darmen en daarom gaat het gebruik ervan gepaard met de productie van meer gassen. Na een paar dagen verdwijnen deze onaangename effecten echter.

Bloemkoolsap is effectief bij overgewicht, omdat het de omzetting van koolhydraten in vet onderdrukt. Het bevat foliumzuur, aminozuren, vitamines, verteerbare koolhydraten en minerale zouten. Vers geperst, dit sap is effectief bij stomatitis en tandvleesaandoeningen. De juiste dagelijkse dosis ervan is 300 milliliter.

Pompoensap

Pompoensap wordt aanbevolen voor patiënten met nier-, lever- en hart- en vaatziekten die gepaard gaan met oedeem. Het verbetert het werk van het maagdarmkanaal en stimuleert de afgifte van gal. Bij een verstoorde slaap is het ook geschikt om dit sap te drinken. De dosering bij de behandeling is een half kopje per dag.

Tomatensap

Tomatensap

Tomatensap is een remedie tegen hart- en vaatziekten en stimuleert ook het werk van het maagdarmkanaal en tegen oncologische ziekten. Het heeft een goed effect op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Het kan worden gecombineerd met dille, knoflook, koriander en peterselie, maar er mag geen zout of suiker worden toegevoegd.

Bietensap

Vers geperst bietensap is een ideaal middel om het lichaam te reinigen. Het is nuttig voor aambeien, constipatie, problemen met de lever, nieren en blaas en het verwijdert zware metalen uit het lichaam. Door het hoge gehalte aan jodium is bietensap een effectieve bescherming tegen sclerose en verbetert het het geheugen. De optimale dosering is een half kopje per dag.

Komkommersap

Komkommersap

Komkommersap wordt aanbevolen voor mensen die lijden aan hypertensie, hartaandoeningen en reuma. Het heeft een diuretisch effect, verlicht oedeem. De dagelijkse dosis is 2.5 kopjes per dag. Het combineert goed met wortel-, bieten- en selderijsap en kan 4-5 keer per dag gedronken worden.

Zoet groene paprikasap

Dit sap is effectief bij dysbacteriose. Het normaliseert de processen van de alvleesklier, versterkt de botten en verbetert de haargroei. Het kan worden gemengd met andere groentesappen.

Radijssap

Radijssap verdunt het bloed en is nuttig voor afwijkingen die verband houden met de behoefte aan verdunt bloed. Het dient ook voor de behandeling van spataderen, tromboflebitis, sinusitis en aanhoudende hoest. Reinigt perfect de luchtwegen en kan gecombineerd worden met andere groentesappen.

Koolsap

Koolsap

Het heeft jodium, zwavel en chloor in overvloed. Reinigt het slijmvlies van de maag en darmen. Het is goed voor diabetici. Het heeft een gunstig effect op hartproblemen, slapeloosheid, behandelt eczeem en aambeien.

Thuis groentesap maken

Het is noodzakelijk om goed gerijpte en gezonde groenten te kiezen, die moeten worden schoongemaakt en gewassen. Voor de bereiding kunnen handmatige en mechanische sapcentrifuges worden gebruikt. Ze worden direct geconsumeerd. Groentesappen zijn waardevol, omdat ze geen fructose bevatten en de perfecte detox voor het lichaam zijn.

De samenstelling van het klassieke groentesap omvat: 2 kleine wortels, een kwart rode biet, 5 groene bladeren en een bosje groen - dille, peterselie, bieten. De keuze hangt af van smaak en therapeutische doelen.

Zie ook wat de sappen om af te vallen en sappen tegen griep en verkoudheid zijn.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest