Bonapeti.nl»Fruitsappen en groentesappen - doseringen, samenstelling en voordelen

Fruitsappen en groentesappen - doseringen, samenstelling en voordelen

AdminAdmin
Beginner
58
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Sappen

De meeste mensen denken dat zelfgemaakte natuurlijke sappen in elke hoeveelheid goed zijn, of op zijn minst onschadelijk. Maar dit is een mythe. Hetzelfde sap kan in bepaalde gevallen helpen en in andere schade toebrengen.

Daarom moeten we voorzichtig zijn. Zure sappen mogen niet worden geconsumeerd bij bepaalde aandoeningen zoals zweren, gastritis, pancreatitis. We hebben het over die met sinaasappel, citroen, appel, zwarte bes en bessen. Met hun hoge gehalte aan organische verbindingen kunnen ze een aanval uitlokken.

Diabetici en mensen met overgewicht moeten afzien van druivensap. Het bevat een grote hoeveelheid glucose en is extreem calorierijk. Overdrijf niet met dit sap, want het kan darmirritatie veroorzaken.

Fruitsappen

De meeste vers geperste sappen hebben een laxerende werking. Verdun daarom, als u last heeft van maagklachten, het sap met water of drink het in kleine slokjes.

Denk niet dat je liters moet consumeren om de heilzame ingrediënten van natuurlijke sappen op te nemen. Experts zijn van mening dat tot 2-3 glazen per dag (afhankelijk van het sap) voldoende zijn.

Laten we eens kijken wanneer sappen gezond zijn en wanneer ze schadelijk zijn.

Allereerst is het vermeldenswaard dat vers geperste sappen van fruit en groenten elkaar uitstekend aanvullen, omdat fruit rijker is aan vitamines en suikers en groenten - aan minerale zouten. Ze worden het best opgenomen vóór de maaltijd of in de pauzes na individuele maaltijden.

Pas op met zoet vers fruit, als je ze vlak na de maaltijd consumeert, loop je het risico een opgeblazen buik te krijgen. Het is aan te raden om de sappen direct na het maken op te drinken, want zelfs als je ze in de koelkast laat staan, vermindert het gunstige effect ervan.

Wortelsap

Wortelsap

Wortelsap wordt sterk aanbevolen voor kinderen, mensen met een lage immuniteit en huidproblemen. De samenstelling is rijk aan nuttige stoffen, waaronder het hoge gehalte aan bètacaroteen, B-vitamines, calcium, kobalt en andere nuttige stoffen.

Je mag dit sap niet misbruiken. Het consumeren van grote hoeveelheden bètacaroteen kan uw lever overbelasten en uw huid kan een onaangename gelige tint krijgen. De aanbevolen dosering is een half kopje per dag. Wortelsap wordt niet aanbevolen voor mensen die lijden aan maagzweren en diarree.

Bietensap

Bietensap is buitengewoon heilzaam en de voordelen zijn enorm. Vitamine C, kalium, ijzer, mangaan zijn slechts een klein deel van de prachtige ingrediënten. Verbetert de peristaltiek van het maagdarmkanaal, een krachtige reiniger voor de lever en de dikke darm.

Rode bietensap

Aanbevolen voor mensen die lijden aan bloedarmoede. Aangezien dit sap erg sterk is, wordt het aanbevolen om het met andere te mengen - wortels, appel, kool of pompoen en bietensap mogen niet meer dan 250 ml per dag bevatten. In het geval van nieraandoeningen of zweren is dit sap gecontra-indiceerd.

Tomatensap

Tomatensap is erg goed voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en mensen met overgewicht kunnen het vrij consumeren, omdat het weinig calorieën bevat. Het wordt aanbevolen om het een half uur voor de maaltijd te drinken, omdat het de spijsvertering bevordert. Voeg geen zout toe, omdat je de helende eigenschappen ervan vermindert. Het wordt niet aanbevolen voor mensen met de volgende aandoeningen; zweren, gastritis, pancreatitis en cholecystitis.

Appelsap

Dit sap is rijk aan vitamine C, kalium, calcium, magnesium en een enorme hoeveelheid pectine. Het wordt aanbevolen voor mensen met atherosclerose, ziekten van de blaas, nieren en lever. Helpt om snel te herstellen van lichamelijke inspanning. Dit sap kan in relatief grote hoeveelheden worden gedronken - tot 1 liter per dag. Het is gecontra-indiceerd voor gastritis, zweren en pancreatitis.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest