Bonapeti.nl»Detox voedsel

Detox voedsel

Iliana AngelovaIliana Angelova
Beginner
189
Joel de Lange
Vertaald door
Joel de Lange
Detox voeding

De noodzaak van het lichaam reinigen wordt tegenwoordig steeds meer door mensen begrepen, en ze vinden manieren om te ontgiften op basis van hun behoeften en inzichten. De prettigste manier om te reinigen van alle gifstoffen en schadelijke ophopingen is door middel van voedsel. Het is heel goed dat er een mogelijkheid is om het onnodige uit ons lichaam te verwijderen, door onszelf een van de geneugten van het leven te geven: eten.

Welke reinigende voedingsmiddelen zijn goed om in detoxprogramma's op te nemen?

Groene bladgroenten

Spinazie, broccoli, rucola, brandnetels en paardenbloem zijn allemaal voedingsmiddelen die de keuze bieden wat het beste bij onze smaak past om te reinigen. Ze staan allemaal bekend om hun chlorofyl en de zuiverende eigenschappen ervan in het milieu zijn algemeen bekend. Ze zijn geschikt voor de ophoping van zware metalen, pesticiden en chemicaliën in het lichaam. Ze hebben een zeer goed effect op de functies van onze lever.

Kool

Soorten detox voeding

Vitaminen, micro-elementen, veel plantaardige vezels en weinig calorieën zijn onderscheidende kenmerken van deze populaire groente. Het bevat sulforafaan, dat schadelijke bacteriën en gifstoffen vernietigt.

Knoflook

Iedereen is zich ervan bewust dat het een van de beste natuurlijke antibiotica is die beschermt tegen virusaanvallen tijdens koude seizoenen. Het heeft echter ook zuiverende kracht. Het kan leverenzymen activeren die slakken verwijderen.

Bieten

Deze groente zit boordevol antioxidanten, verwijdert vrije radicalen, neemt gifstoffen en afvalproducten op. Het is de beste natuurlijke leverontgifter.

Citrusvruchten

Citrusvruchten hebben een uitstekend reinigend effect en dit is letterlijk de waarheid. Citroen is vooral nuttig. Er is geen beter middel dat tegelijkertijd voor de gal en de lever werkt. Citroenzuur helpt de organen zichzelf te reinigen.

Tropisch fruit

Ananas en papaja zijn de leiders onder de tropische lekkernijen. Hiermee worden alle parasieten volledig uit het lichaam verwijderd. Ze staan bekend om hun gehalte aan spijsverteringsenzymen.

Appels

Gezonde voeding

Ze zijn een geweldige stimulans voor de spijsvertering, omdat het de productie van spijsverteringssappen activeert en het lichaam reinigt.

Linzen

Plantaardige vezels, die overvloedig aanwezig zijn in dit voedsel, reinigen de maag van slakken en gifstoffen.

Bosbessen

Deze magische vruchten hebben het hoogste gehalte aan anthocyanen, die vrije radicalen bestrijden. Ze bevatten ook fytonutriënten, die de lever reinigen. Ze hebben ook natuurlijke antibiotische eigenschappen.

Kijk eens naar enkele detox-smoothies om het lichaam van gifstoffen te reinigen.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest