Bonapeti.nl»Adviezen»Panko paneermeel - Wat is het?

Panko paneermeel - Wat is het?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Beginner
19109
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters

Zoals we weten, kunnen paneermeel allerlei soorten gefrituurd voedsel krokant maken, dus worden ze veel gebruikt in recepten voor paneer voor groenten en vlees. Paneermeel kan in veel verschillende gerechten worden gebruikt, waaronder fruittaarten.

Er zijn verschillende soorten paneermeel, maar nu gaan we ons concentreren op panko paneermeel. Panko paneermeel komt het meest voor in de Japanse keuken. Over het algemeen wordt pankobrood gemaakt van een speciaal soort witbrood. Het woord "panko" zelf is Japans en betekent "oven" in het Japans.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat het verschil is tussen panko paneermeel en gewoon paneermeel. De meeste soorten paneermeel die u in de winkel koopt, kunnen thuis worden gemaakt door brood te roosteren en vervolgens te malen. Panko paneermeel is echter anders en je kunt het niet thuis maken.

In de meeste recepten kun je panko -paneermeel vervangen door gewone paneermeel, maar het effect zal niet hetzelfde zijn. Laat u niet misleiden door recepten die "beweren" dat ze panko paneermeel met succes kunnen vervangen door een ander - dit is niet het geval.

Panko paneermeel is lichter, krokanter en schoner dan gewone paneermeel. Panko paneermeel is lichter dan normaal en ideaal voor gefrituurd voedsel, omdat het minder vet absorbeert, waardoor het voedsel lichter wordt.

Je vraagt ​​je misschien af ​​of panko paneermeel glutenvrij is of niet-veganistisch en of ze door veganisten gegeten kunnen worden. Het kan nooit kwaad om het etiket te lezen van wat je koopt, maar als je veganist bent, vermijd dan voedingsmiddelen die eieren of zuivelproducten bevatten. Ik heb goed nieuws voor je: panko paneermeel of in ieder geval de meeste merken panko paneermeel zijn veganistisch. Ze bevatten tarwebloem, gist, boter en zout. Panko bevat zeker gluten, maar kan altijd gegeten worden door vegetariërs.

Panko paneermeel toepassingen

Panko paneermeel wordt gebruikt voor het paneren van gefrituurd voedsel, kan worden gebruikt voor recepten voor gebakken pasta's, macaroni en kaas. Veel chef-koks geven de voorkeur aan koken met panko paneermeel in plaats van gewone paneermeel, vooral als ze koken voor veganisten, die geen eieren eten, maar ook voor vegetariërs.

U kunt panko paneermeel gebruiken om sauzen en dikke soepen te verdikken, evenals een beetje meel, u kunt soepen of sauzen verdikken met panko paneermeel, omdat het overtollige vloeistof absorbeert en wat meer dichtheid toevoegt. Je kunt twee lepels panko paneermeel in de soep of saus doen. U kunt panko paneermeel gebruiken voor de garnering, voor het maken van alle soorten koekjes, gemakkelijke snoepjes, pasta, groentesnoepjes of voor hoofdgerechten.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

4
Totaal aantal stemmen: 1
50
41
30
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen