Bonapeti.nl»Adviezen»Hoeveel water wordt toegevoegd bij het koken van bruine rijst?

Hoeveel water wordt toegevoegd bij het koken van bruine rijst?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Beginner
3733
Yannick Wouters
Vertaald door
Yannick Wouters
Hoeveel water wordt toegevoegd bij het koken van bruine rijst?

Bruine rijst is veel gezonder dan witte rijst en kan een gezonde stevige maaltijd zijn. Het is gemakkelijk te koken, maar het kost wat meer water en tijd dan de witte.

Het is belangrijk om te weten hoeveel water er nodig is om de bruine rijst te koken. Anders zal de rijst verbranden of in rijstpap veranderen.

Hoe meten we het water dat nodig is om de bruine rijst volledig te koken?

Bruine rijst koken in een pan

Voeg 2 1/2 kopjes water toe aan 1 kop bruine rijst. In plaats van water kunt u een bouillon naar eigen smaak gebruiken. De kooktijd voor bruine rijst is meestal 40-50 minuten, maar controleer de rijst na 30 minuten om er zeker van te zijn dat hij niet verbrand is.

Kook de rijst op heel laag vuur, hij moet heel licht koken. Als de rijst gaar is en al het water is opgenomen, haal je hem van het vuur en laat je hem minimaal 5 minuten met de deksel op de pan staan. De rijst zal steviger worden en je zult zachte en malse rijst serveren.

Bruine rijst uit de oven

Voeg aan 1 1/2 kopjes bruine rijst 2 1/2 kopjes kokend water toe. Voeg de kruiden toe, meng en dek de schaal af met folie. Bak de rijst een uur in het midden van de oven. Verwijder na een uur de folie, roer de rijst met een vork en serveer.

Bruine rijst in een rijstkoker

Voeg aan 1 kopje geweekte rijst (gedurende 1 uur) 2 en 1/2 of 3 kopjes water toe, afhankelijk van het apparaat. Meestal heeft elk apparaat instructies voor de hoeveelheden en verhouding van water en rijst. Laat de rijst ongeveer 45 minuten koken. Als de rijst klaar is, moet het apparaat automatisch overschakelen naar de "warme" stand. Roer de rijst voor het serveren met een vork door elkaar.

Bruine rijst in de magnetron

Voeg in een magnetronbestendige kom met deksel 1 kopje rijst, 3 kopjes water en kruiden en vet naar keuze toe. Plaats de kom in de magnetron en bak onafgedekt gedurende 10 minuten op hoog vermogen. De kom wordt vervolgens afgedekt met een deksel - zonder de rijst te storen - en nog eens 30 minuten gekookt op 50% vermogen. Laat de rijst er 10 minuten in staan ​​zonder de deur van de magnetron te openen. Haal vervolgens de kom uit de magnetron en roer met een vork.

Met bruine rijst kun je elk basis rijstgerecht bereiden zoals:

- rijst met kippenvleugels;

- champignons met rijst;

- rijst met varkensvlees.

Facebook
Favorieten
Twitter
Pinterest

Beoordeling

3
Totaal aantal stemmen: 1
50
40
31
20
10
Geef je beoordeling

Opmerkingen

Versturen